#Aftensmad #Mad, mad, mad! #Svinekød

Klassisk tærte med porre/broccoli.

31. august 2017

Tærte er et sikkert hit hos os – måske fordi jeg er typen der elsker æg og ost? Men også pigerne elsker det! Det er nemt at bikse sammen, jeg laver oftest tærte til 2 dage i streg, fordi jeg elsker nem mad – i sådan en tærte som denne er der typisk lidt for lidt til 2 dage, derfor kan det anbefales at lave den sammen med “minitærterne” så har vi både aftensmad til 2 dage og frokost til både Jesper og jeg – win win!

Fyldet i tærten kan varieres i en uendelighed – det er praktisktalt kun fantasien der sætter grænser, og min fantasi fejler ingenting. Af variationer kan nævnes: Kylling, porre, peberfrugt og fetaost. Laks, broccoli og spinat. Vegatarversionen med kartofler, tomater og purøg smager også lækkert! Lidt som en kartoffelmad på en varm sommerdag? Nå men her får i altså opskriften på en helt klassisk porre/broccoli tærte.

Engang imellem laver jeg dejen selv, men skal det være nemt køber jeg den – det smager faktisk udemærket, og så er det så meget hurtigere!

Ingredienser:
1 rulle tærtedej
150 gram skinkestrimler
2/3 dele broccoli
3/4 del porre
8 æg
1 dl fløde (eller mælk hvis i ikke har fløde)
Salt og peber
150 gram ost + en tomat som topping

Fremgangsmåde:
1. Grøntsagerne snittes fint.
2. Tærtedejen puttes i formen.
3. Fyldet ligges på dejen:
– broccoli, porre, skinke
4. Æggene knækkes i en skål og røres sammen med fløde, salt og peber.
5. Æggemassen hældes ned i tærteformene.
6. Osten fordeles på toppen.
7. Tomaten skylles og skæres i skiver som fordeles ovenpå tærten.
8. Tærten bages i ca 45 minutter på 160 grader varmeluft. Mærk efter om æggemassen er stivnet.

Velbekommen.

De varmeste hilsner
Michelle Elbæk Jensen <3

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar